Krabrolletjes

    Krabrolletjes

    1keer bewaard
    37min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 g rijst
    • zout
    • 2 eetl. mirin (zoete rijstwijn)
    • 1½ theel. suiker
    • 8 velletjes rijstpapier
    • 8 blaadjes ijsbergsla
    • 500 g gaar krabvlees
    • stuk komkommer, geschild en overlangs gehalveerd, zaad zo nodig verwijderd, in 8 reepjes van 1 cm breed
    • ½ avocado, overlangs in 8 reepjes gesneden
    • ½ rode paprika, gegrild, in 8 reepjes gesneden
    • 2 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:37min 

    1. Breng 2½ dl water aan de kook in een pannetje. Voeg de rijst en een snufje zout toe. Kook de rijst afgedekt 15 minuten, of tot hij gaar is. Schep de azijn en suiker erdoor. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. Leg telkens 1 vel rijstpapier in een grote kom met warm water en laat het in circa 30 seconden zacht worden. Leg er een blaadje sla op. Schep hier middenop een bergje rijst, dan wat krab, en vervolgens reepjes komkommer, avocado en paprika. Sprenkel hier 1 theelepel citroensap over. Klap de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol het geheel op. Maak zo 8 rolletjes.

    Wist u dat?

    Schaaldieren bevatten omega-3-vetzuren, die een te hoge bloeddruk kunnen helpen verlagen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren