Krokant dessertstrooisel

    Krokant dessertstrooisel

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Strooi dit pecannotenmengsel over een bolletje ijs, of yoghurt voor een zoete, knapperige bite.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 100 g bruine basterdsuiker
    • 2 theel. citroensap
    • 170 g tarwekiemen, geroosterd
    • 3 theel. plantaardige olie
    • 30 g pecannoten, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de suiker met het citroensap in een grote koekenpan op laag vuur. Schep hem 2 minuten om, of tot de suiker gesmolten is. Schep er de tarwekiemen en olie door en verwarm dit mengsel onder regelmatig omscheppen 9 minuten, of tot het donker kleurt.
    2. Schep de noten erdoor en verwarm het mengsel nog 1 minuut. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en doe het over in een luchtdicht afsluitbare doos. U kunt dit dessertstrooisel 3 dagen bewaren; in de diepvries blijft het langer goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren