Kruidige pruimentaart

    Kruidige pruimentaart

    3keer bewaard
    2uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke taart van verse pruimen, gekruid met gember en peper.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 120 g bloem
    • 3 theel. kristalsuiker
    • zout
    • 45 g boter, in blokjes
    • 1½ eetl. magere roomkaas
    • 1½ eetl. zure room
    • 1 eiwit, losgeroerd
    • 650 g paarse pruimen, in partjes van 5 mm dik
    • 4 eetl. gele basterdsuiker
    • ¼ theel. gemalen gember (djahé)
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Vermeng in een grote kom 110 g bloem, de kristalsuiker en een snufje zout. Werk er de boter en roomkaas door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Vermeng in een kommetje de zure room met 1 eetlepel ijskoud water. Roer dit door het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Plet dit en omwikkel het met plasticfolie. Plaats 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 33 cm doorsnee. Vlij deze op een bakplaat en rol de rand om, zodat u een deegbodem van 28 cm doorsnee krijgt.
    3. Bestrijk het deeg met het losgeroerde eiwit. Schik de pruimenpartjes erop. Vermeng in een kommetje de resterende 10 g bloem met de basterdsuiker, gember en een snufje peper. Bestrooi hiermee de pruimen. Bak de taart 40 minuten, of tot de pruimen gaar zijn en de deegbodem goudbruin en knapperig is.

    Wist u dat?

    Umeboshi zijn ingemaakte Japanse pruimen; ze bevatten vrij veel zout en worden als een soort chutney bij gerechten geserveerd. Umeboshi worden in Japan al eeuwenlang toegepast bij allerhande spijsverteringsproblemen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren