Lamsstoofschotel met hartige deegkoekjes

    Lamsstoofschotel met hartige deegkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een stevige stoofschotel met deegkoekjes. Hij bevat weinig vet en relatief veel groenten. De wortelen in dit gerecht leveren een grote hoeveelheid bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g magere lamsboutschijven, bot en vet verwijderd, in blokjes van 2½ cm
    • 450 g wortelen, in dikke schijfjes
    • 4 grote stengels bleekselderij, kleingesneden
    • 450 g prei, kleingesneden en goed afgespoeld
    • 3½ dl droge cider
    • 4 dl kippenbouillon, ontvet
    • zout en peper
    • 300 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • bouquet garni van enkele plukjes rozemarijn, salie en tijm
    • Voor de deegkoekjes
    • 110 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie
    • 2 eetl. fijngesneden salie
    • ½ theel. zout
    • ⅛ theel. peper
    • 1¼ dl zure room
    • 1 of 2 theel. magere melk (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Schep in een ovenbestendige braadpan zonder vet de blokjes vlees 6 tot 8 min. om op matig tot hoog vuur, tot ze licht kleuren. Voeg de wortelen, bleekselderij en prei toe en schep alles daarna nog 4 min. om.
    2. Voeg de cider, bouillon en wat zout en peper toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat alles 20 tot 25 min. pruttelen.
    3. Verhit intussen de oven voor op 200°C. Vermeng in een kom het meel, de kruiden, zout en peper en de zure room, zodat u een stevig deeg krijgt. Voeg zo nodig wat melk toe. Rol het deeg uit tot een lap van 1¼ cm dik en snijd er 16 driehoekjes uit.
    4. Voeg de doperwten en het bouquet garni toe aan de stoofschotel. Schik de deegkoekjes erop.
    5. Plaats de braadpan 25 tot 30 min. in de oven, tot de deegkoekjes gaar en goudbruin zijn.

    Goede combinatie

    Deze lamsstoofschotel met deegkoekjes vormt door de groenten, het vlees en het deeg eigenlijk al een complete maaltijd. U kunt de schotel ook combineren met een voor- en/of een nagerecht. Indien gewenst kunt u als voorgerecht een romige pompoensoep serveren, en als nagerecht verse vruchten en kaas naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren