Lauwwarme noedelsalade met pijlinktvis

    Lauwwarme noedelsalade met pijlinktvis

    1keer bewaard
    16min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Inktvis is rijk aan eiwit en bevat weinig vet. Deze heerlijke salade van noedels in een oosterse dressing wordt geserveerd met gegrilde inktvis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 rode chilipepers, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 theel. versgemalen peper
    • zout
    • 500 g kleine pijlinktvisjes, schoon-gemaakt en doormidden gesneden
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 100 g rijstnoedels (mihoen)
    • 3 eetl. zoutarme sojasaus
    • 2 eetl. limoensap
    • 3 eetl. korianderblad
    • ½ rode ui, in dunne ringen
    • 2 theel. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 2 theel. bruine basterdsuiker
    • 2 theel. vissaus (toko)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:16min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de chilipepers en peper met een snufje zout. Wrijf de pijlinktvisjes in met de olie en wentel ze door het pepermengsel.
    2. Doe de rijstnoedels in een andere kom en overgiet ze met kokendheet water. Laat ze 5 minuten wellen, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af.
    3. Schep in een schaal de vermicelli om met de sojasaus, het limoensap, het fijngesneden korianderblad, uienringen, gember, bruine suiker en vissaus.
    4. Verhit intussen een geribbelde grillpan of zware koekenpan. Gril hierin de pijlinktvisjes 10 tot 15 seconden aan elke kant. Schik ze op de noedelsalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren