Limoenparfait

    Limoenparfait

    5keer bewaard
    3uur45min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzonder toetje, parfait gemaakt van yoghurt, melk en zure room, met vers limoensap.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3¾ dl magere koffiemelk
    • 8 blaadjes gelatine
    • 60 g poedersuiker
    • 3 eetl. zure room
    • 3 eetl. Bulgaarse yoghurt
    • ½ theel. limoenraspsel
    • 1¼ dl limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur40min  ›  Bereiding: 2uur5min  ›  Klaar in:3uur45min 

    1. Schenk de koffiemelk in een grote metalen kom en plaats hem circa 1 uur in de diepvries, of tot hij begint te bevriezen.
    2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Doe ze in een pannetje en voeg 3 eetlepels water toe. Verwarm het mengsel zonder het te laten koken, en roer tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel enigszins afkoelen.
    3. Klop de koffiemelk tot zachte pieken. Werk er geleidelijk de poedersuiker door en klop het mengsel tot stijve pieken. Klop er de zure room en yoghurt door. Klop er het limoenraspsel en het gelatinemengsel door. Plaats de kom 30 minuten in de koelkast, tot het mengsel lobbig wordt.
    4. Schep het limoensap er voorzichtig door. Doe het over in schaaltjes en plaats het 2 uur in de koelkast.

    Wist u dat?

    Citrusvruchten bevatten pectine, een type oplosbare vezels: deze stof kan het cholesterolgehalte verlagen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren