Linguine met kreeft en asperges

    Linguine met kreeft en asperges

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Kreeft is een heerlijke bron van eiwit en is rijk aan zink. In dit eenvoudig te bereiden gerecht wordt de kreeft met pasta en asperges geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 g linguine
    • 250 g groene asperges, geblancheerd, in stukjes van 5 cm
    • 2 gare kreeftenstaarten (elk circa 200 g), gepeld; of 200 g gaar krabvlees
    • 2½ eetl. olijfolie
    • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 3 eetl. gesnipperde verse bieslook
    • 3 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af in een vergiet en doe hem terug in de pan.
    2. Voeg de asperges, kreeft, olie, chilipeper, bieslook en peterselie toe. Schep de pasta 3 minuten om op laag vuur. Voeg versgemalen peper naar smaak toe.

    Wist u dat?

    Nederlandse wetenschappers hebben aangetoond dat een hoog zinkgehalte gepaard gaat met een verminderd risico op kanker. Eén portie krab bevat 71 procent van uw ADH aan zink; kreeft levert een derde van uw ADH.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren