Linguine met shiitakes, paprika en ham

    Linguine met shiitakes, paprika en ham

    3keer bewaard
    28min


    Maak dit als eerste!

    Paddestoelen zijn niet alleen smaakvol, ze dragen ook bij aan een gezonde bloeddruk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 225 g shiitake-paddestoelen, zonder de steeltjes, hoeden in dunne plakjes gesneden
    • 100 g magere ham, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 800 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • ½ theel. gedroogde basilicum
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 325 g lange pasta, bijv. linguine
    • geraspte Parmezaanse kaas (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. Verhit de olie in een grote pan met stevige bodem op matig tot hoog vuur. Bak hierin de paprika, shiitakes, ham en knoflook 6 tot 8 min. Voeg daarna de tomaten en het basilicum toe en laat de saus 10 min. pruttelen en dikker worden. Voeg tot slot zout en peper toe.
    2. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en schep hem om met de saus. Serveer er indien gewenst Parmezaanse kaas bij.

    Goede combinatie

    Deze salade is bijzonder geschikt als lunchgerecht, of zelfs als lichte avondmaaltijd. U kunt hem wat voedzamer maken door reepjes gare kip, varkensvlees of rundvlees toe te voegen. Serveer deze salade ook eens als bijgerecht bij gebraden vlees of gevogelte.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren