Linguine met spinaziepesto

    Linguine met spinaziepesto

    4keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Een pestosaus van spinazie levert veel bio-actieve stoffen die bescherming bieden tegen maculadegeneratie, een aandoening die tot blindheid kan leiden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 g lange pasta, bijv. linguine
    • 150 g spinazie, zonder de harde steeltjes
    • ½ bosje (25 g) basilicum
    • 3 tenen knoflook
    • 20 g walnoten, fijngehakt
    • 3 eetl. olijfolie
    • 5 eetl. vers citroensap
    • ¾ theel. zout
    • ½ theel. zwarte peper
    • 2 rode paprika's, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 4 pomodoretomaten, fijngesneden
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Hak intussen de spinazie en basilicum met de knoflook en walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait geleidelijk de olijfolie, het citroensap, het zout en de peper toe, zodat u een gladde saus krijgt.
    3. Giet de pasta af en doe hem in een schaal. Schep hem om met de pestosaus, de paprika's en tomaten. Strooi de Parmezaanse kaas erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren