Linzenschotel met kip

    Linzenschotel met kip

    10keer bewaard
    1uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een voedzaam en heerlijk eenpansgerecht van kip, linzen en aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 8 kipkarbonades, ontveld en ontbeend, elke circa 100 g, in 2 stukken gesneden
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 gele of rode paprika, in ruitjes
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 165 g bruine linzen
    • 4 dl kippenbouillon
    • 150 g tomaten uit blik (zonder zout), kleingesneden
    • 1 theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • 1 theel. gemalen gember (djahé)
    • zout
    • 300 g rode aardappelen, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep hierin de stukken kip 6 minuten om, of tot ze rondom licht kleuren. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    2. Bak in dezelfde pan de ui en paprika 5 minuten, of tot ze wat zachter zijn. Voeg de linzen, bouillon, 1 dl water, de tomaten, koriander, gember en een snufje zout toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag. Kook de linzen circa 25 minuten, of tot ze net gaar zijn.
    3. Leg de stukken kip in de pan en voeg de aardappelen toe. Breng de linzenschotel opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat circa 25 minuten sudderen, of tot de kip en aardappelen volledig gaar zijn.

    Wist u dat?

    Linzen bevatten proteaseremmers, verbindingen die de werking van bepaalde enzymen kunnen voorkomen en op deze manier werkzaam kunnen zijn tegen kanker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Echt top, heerlijk! - 06 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren