Liptauer kaas

    Liptauer kaas

    15keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze kaasspread is heerlijk op een toastje, roggebrood of boterham, maar je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld tomaatjes mee te vullen of gevulde eieren mee te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 375 g magere roomkaas
    • 2 eetl. magere melk
    • ½ middelgrote rode ui, fijngesneden
    • 4 ansjovisfilets, afgespoeld en fijngehakt, of 2 theel. ansjovispuree
    • 2 eetl. kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetl. zongedroogde tomaten, geweekt in warm water en fijngehakt
    • 1 theel. paprikapoeder
    • ½ theel. citroenraspsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Klop in een middelgrote kom de roomkaas en melk door elkaar met een elektrische mixer. Roer er de ui, ansjovis, kappertjes, tomaten, het paprikapoeder en citroenraspsel door.
    2. Schep dit kaasmengsel in een kommetje en serveer het met roggebrood en crackers.

    Wist u dat?

    Het zoutgehalte van verse kazen kan nogal uiteenlopen. Lees als u een zoutarm dieet volgt de voedingsinformatie op verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren