Macaroni met kaas en tomaten

    Macaroni met kaas en tomaten

    16keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ouderwets lekker maar in nieuwe stijl: met gezonde tomaten en wortelen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 g korte pasta (bijv. macaroni)
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 4 bosuitjes, kleingesneden
    • ¼ theel. zout
    • 4 eetl. bloem
    • 9 dl warme magere melk
    • 2 eetl. Dijonmosterd
    • 300 g magere pittige cheddar (of andere kaas), geraspt
    • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • 1 theel. olijfolie
    • 1 wortel, geschild en grof geraspt
    • 2 tomaten, zonder de zaadjes, in schijfjes
    • 60 g volkorenbroodkruim of paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta na de kooktijd af en doe hem terug in de pan.
    2. Verhit intussen de olie in een grote pan met stevige bodem op matig vuur. Schep hierin de bosuitjes met het zout 3 min. om. Strooi de bloem erover en schep dit 1 min. om. Klop er geleidelijk 2½ dl melk door, zodat u een gladde saus (zonder klontjes) krijgt. Klop er de rest van de melk door. Breng de saus aan de kook en laat hem op laag vuur 2 tot 3 min. pruttelen en enigszins binden. Neem hem van het vuur en roer er de mosterd, cheddar en de helft van de Parmezaanse kaas door.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 32 × 22 cm in met 1 theel. olie.
    4. Schep de pasta om met de geraspte wortel en de kaassaus. Doe dit mengsel over in de ovenschaal en schik de tomatenschijfjes erop. Vermeng de resterende Parmezaanse kaas met het broodkruim en strooi dit erover.
    5. Bak de pastaschotel circa 20 min. tot het paneerlaagje licht kleurt. Laat hem nog 10 min. rusten alvorens hem te serveren.

    Goede combinatie

    Deze macaronischotel kunt u natuurlijk met gewone macaroni maken, maar ook met andere korte pastasoorten: bijvoorbeeld radiatore, rotelle, fusilli, ruoti, ziti, penne of farfalle. Voor kinderen zijn er nog meer mogelijkheden: er bestaan zelfs allerlei populaire vormpjes in de vorm van tekenfilmfiguren, sterretjes en letters.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren