Maïsbeignets

    Maïsbeignets

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    In dit recept worden knapperige, sappige maïskorrels toegevoegd aan een dik beslag dat op smaak is gebracht met chilipepers en verse koriander, en vervolgens in de pan wordt gebakken. Serveer de beignets op een bedje van waterkers met een yoghurtsaus met munt en lente-uitjes – zo hebt u een heerlijke en snelle maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 g bloem
    • ½ tl bakpoeder
    • 150 ml halfvolle melk
    • 2 grote eieren, losgeklopt
    • 400 g maïskorrels uit de diepvries, ontdooid en uitgelekt
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 dikke, verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
    • 3 opgehoopte eetlepels verse koriander, fijngehakt
    • 1 el zonnebloemolie
    • 125 g waterkers
    • peper en zout
    • Yoghurtsaus
    • 300 ml Griekse yoghurt
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 el verse munt, fijngehakt
    • geraspte schil en sap van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak eerst de yoghurtsaus. Doe daarvoor de yoghurt in een kom en voeg al roerend de lente-uitjes, munt, limoenschil en een snufje zout toe. Dek de kom af en zet de saus koel weg terwijl u de maïsbeignets bereidt (bewaar het limoensap voor later).
    2. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg de melk en eieren toe. Meng de melk met de eieren met behulp van een houten lepel en roer ze dan langzaam door de bloem. Klop met de lepel tot een smeuïg, dik beslag ontstaat. U kunt het beslag ook in een keukenmachine maken. Doe de melk en de eieren eerst in de machine en schep de bloem en het bakpoeder erbovenop. Meng gedurende enkele seconden.
    3. Voeg de maïskorrels, lente-uitjes, chilipeper en koriander aan het beslag toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng goed.
    4. Verhit een grote, zware koekenpan en vet die in met een beetje van de olie. Schep enkele lepels van het beslag in de pan – maak circa 4 beignets per keer – en bak ze 2 minuten op een middelhoog vuur of tot ze aan de onderkant goudbruin en stevig zijn.
    5. Draai de beignets met behulp van een spatel om en laat ook de andere kant circa 2 minuten bakken of tot die goudbruin is. Neem de beignets uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl u de rest van de beignets op dezelfde manier bakt. Voeg indien nodig nog een beetje olie toe.
    6. Schik de waterkers op 4 borden en besprenkel met het limoensap. Schik de maïsbeignets erbovenop en serveer ze heet. Serveer de yoghurtsaus in een aparte kom.

    Pluspunten

    • Maïs is een nuttige bron van voedingsvezels, vitamine A, C en foliumzuur. De meeste kinderen vinden maïs lekker, zodat u met dit gezonde recept gegarandeerd succes zult hebben bij kinderen. * • In het verleden werd aan mensen die een vergroot risico op een hartziekte of beroerte liepen, aanbevolen niet meer dan 2 eieren per week te eten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat als u niet aan diabetes lijdt, u tot 7 eieren per week mag eten. * • Waterkers bevat net als andere donkergroene bladgroenten foliumzuur, een B-vitamine waarvan recent onderzoek aantoont, dat het ons lichaam helpt beschermen tegen hartziekten en de ziekte van Alzheimer.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C * ✓✓ B1, B2, B12, E, calcium, zink * ✓ B6, foliumzuur, niacine, ijzer, kalium, koper, selenium

    Variaties en tips

    • Vervang de chilipeper en koriander door 2 theelepels groene kerriepasta. * • Maak erwtenbeignets door de maïs te vervangen door erwten uit de diepvries. Gebruik fijngehakt vers basilicum in plaats van koriander. * • Voor Indiase, pikante groentebeignets maakt u het deeg met 150 g (kikkererwten)bloem, ½ theelepel bakpoeder, 125 ml halfvolle melk en 1 ei. Breng het beslag op smaak met 3 eetlepels fijngehakte verse koriander, 1 eetlepel fijngesneden verse gember, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnzaden, ½ theelepel chilipoeder, 1 uitgeperst knoflookteentje en ½ theelepel zout. Was 150 g spinazie en laat die circa 2 minuten zachtjes koken. Het water dat aan de blaadjes hangt, volstaat. Laat goed uitlekken en snijd de spinazie fijn. Voeg dit toe aan het beslag samen met 1 kleine, fijngesneden ui, 1 grofgeraspte courgette en 30 g pompoenpitten. Bak de beignets zoals in het hoofdrecept. Serveer met een tomaten-yoghurtsaus, gemaakt door 300 g magere yoghurt te mengen met 4 eetlepels tomatenpassata en 3 eetlepels fijngehakte verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren