Maïsmeelmuffins met venkelzaad en spek

    Maïsmeelmuffins met venkelzaad en spek

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Hartige muffins gemaakt van maïsmeel met bacon, rozijnen en venkelzaad.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 g bacon of ontbijtspek, kleingesneden
    • plantaardige olie (zo nodig)
    • 3 eetl. gele basterdsuiker
    • 1 ei
    • 150 g geel maïsmeel
    • 110 g bloem
    • 3 theel. bakpoeder
    • 1½ theel. venkelzaad
    • zout
    • 2½ dl magere melk
    • 80 g rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak in een kleine koekenpan de bacon in circa 5 minuten knapperig op laag vuur. Giet het spekvet af (u hebt 3 eetlepels nodig; leng dit zo nodig aan met olie). Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
    2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een plaat met 12 cakevormpjes van elk 6 cm en bekleed deze met papieren bakjes. Klop in een middelgrote kom het spekvet en de suiker door elkaar met een mixer. Klop er het ei door.
    3. Vermeng in een middelgrote kom het maïsmeel, de bloem, het bakpoeder, venkelzaad en een snufje zout. Vouw beurtelings een deel van het meelmengsel en wat melk door het eiermengsel; begin en eindig met het meelmengsel. Schep de rozijnen en bacon erdoor.
    4. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de muffins 25 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de plaat 10 minuten afkoelen op een rooster. Neem de muffins uit de vorm en laat ze verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren