Maïs-wortelbrood

    Maïs-wortelbrood

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    De geraspte wortel in dit snelle maïsbrood geeft het meer voedingswaarde.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 300 g maïsmeel
    • 35 g bloem
    • 2 theel. bakpoeder
    • 1 theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • 2 eetl. suiker
    • 1 theel. zout
    • 4 dl karnemelk
    • 1 groot ei, losgeroerd
    • 2 wortelen, geschild en fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de olie in een bakvorm van 20 × 20 × 5 cm. Laat de olie over de bodem en de zijkanten van de vorm lopen. Plaats de vorm 5 min. in de oven terwijl deze opwarmt.
    2. Vermeng in een grote kom het maïsmeel met de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de suiker en het zout. Roer er de karnemelk, het ei en de wortelen door. Roer de olie uit de bakvorm door het beslag. Schenk het beslag in de vorm.
    3. Bak het maïsbrood 25 min. tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Plaats de vorm op een rooster en laat het brood hierin 10 min. afkoelen. Stort het op het rooster en laat nog enigszins afkoelen. Serveer het brood warm.

    WIST U DAT…

    … de Amerikanen van de Indianen leerden hoe ze maïsbrood konden bakken? Amerikaans maïsbrood is heel anders dan het maïsbrood dat Nederlandse bakkers verkopen. In de zuidelijke staten van Amerika gebruikt men hiervoor uitsluitend maïsmeel; in de noordelijke staten gebruikt men liever een mengsel van maïsmeel en bloem, wat een wat mildere smaak en luchtiger textuur geeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren