Mangomousse

    2 uur 20 minuten

    Een heerlijke mousse van verse mango's en nog een gezonde versie ook, met Bulgaarse yoghurt en weinig suiker.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 mango's (totaal 1 kg), geschild, in plakjes
    • 3 eetl. limoensap
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • 12 blaadjes gelatine
    • 2 eetl. suiker
    • 4 eetl. zure room
    • 2 eetl. Bulgaarse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur20min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Houd 8 mooie mangoplakjes apart. Pureer de rest in een keukenmachine met het limoensap en de gember.
    2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Doe ze in een pannetje en voeg 6 eetlepels water toe. Verwarm het mengsel zonder het te laten koken, en roer tot de gelatine is opgelost. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
    3. Voeg het gelatinemengsel toe aan de mangopuree in de keukenmachine en mix het erdoor. Werk de zure room en de yoghurt er met de pulseerknop door.
    4. Schep de mousse in schaaltjes of coupes en schik de achtergehouden mangoplakjes erop. Plaats minstens 2 uur in de koelkast om te laten opstijven.

    Wist u dat?

    Pectine is het meest voorkomende type voedingsvezel in mango's; deze stof kan het cholesterolgehalte verlagen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties