Mangosalade met garnalen

    (1)
    25 minuten

    Een heerlijke salade van gemengde slablaadjes met verse mango, reuzengarnalen en een pittige dressing.


    48 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teen knoflook
    • 1 eetl. chilisaus
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 eetl. limoensap
    • 3 eetl. verse munt
    • 1 zakje gemengde slablaadjes
    • ½ komkommer
    • 1 rode paprika
    • 1 bakje kerstomaatjes
    • 2 grote mango's, geschild, in plakjes
    • 16 gare reuzengarnalen, gepeld (behalve de staartpunten)
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vermeng voor de dressing de uitgeperste knoflook, chilisaus, olie, het limoensap en de fijngesneden munt in een kommetje.
    2. Was de slablaadjes en slinger ze droog. Dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
    3. Snijd de ongeschilde komkommer doormidden en snijd hem in plakjes. Schep in een grote kom de komkommer, de reepjes paprika, de in vieren gesneden kerstomaatjes, mango's, garnalen en slablaadjes door elkaar. Schep de salade om met de dressing.
    4. Schep de salade op borden. Maal er wat peper over en serveer direct.

    Wist u dat?

    Mango's bevatten zeer veel bètacaroteen, een antioxidante stof; deze helpt het lichaam zich te verweren tegen vrije radicalen, die mogelijk bepaalde soorten kanker veroorzaken.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    MarjoleinFaes-Siebgens
    1

    Een heerlijk recept en ook heel goed te gebruiken als voorgerecht als je overal de helft van pakt. Een echte aanrader.  -  30 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties