Marokkaanse couscous

    Marokkaanse couscous

    12keer bewaard
    20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Geniet van dit eenvoudige, pittige bijgerecht van couscous met kikkererwten, citroenrasp en rozijnen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2½ dl kippenbouillon
    • 3 theel. plantaardige olie
    • 1½ theel. citroenraspsel
    • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
    • zout
    • 300 g couscous
    • 600 g gare kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 160 g rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng in een grote pan de bouillon met 3½ dl water, de olie, het citroenraspsel, de komijn en een snufje zout aan de kook. Voeg de couscous toe, breng alles opnieuw aan de kook en neem de pan van het vuur. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
    2. Schep de couscous luchtig om met een vork. Schep de kikkererwten en de rozijnen erdoor.

    Wist u dat?

    U krijgt meer voedingsvezels binnen als u in recepten voor gebak een deel van de benodigde bloem vervangt door zemelen. Voeg zo nodig wat extra vloeistof toe, aangezien de zemelen meer vocht opnemen dan bloem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren