Marokkaanse roerbakschotel

    Marokkaanse roerbakschotel

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Roergebakken lamsvleesreepjes in een heerlijke saus op Marokkaanse wijze. Eenvoudig om te maken en snel klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g magere lamsvleesreepjes
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 eetl. tomatenconcentraat zonder zout
    • 4 eetl. rode wijn
    • 40 g gele rozijnen
    • 2 theel. fijngesneden chilipepers
    • 1 eetl. fijngesneden verse munt
    • 3 eetl. geroosterd amandelschaafsel
    • 1 theel. paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vermeng in een middelgrote kom de vleesreepjes met de olie en knoflook. Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de vleesreepjes met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten. Schep de gare reepjes uit de pan en verhit de pan opnieuw voor u de volgende gaat bakken.
    2. Schep de vleesreepjes weer in de pan. Voeg het tomatenconcentraat, de wijn, rozijnen, chilipepers, munt, amandelen en het paprikapoeder toe. Schep alles 2 tot 3 minuten om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren