Marokkaanse rundvleesschotel met couscous

    Marokkaanse rundvleesschotel met couscous

    20keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Rundvlees is een goede bron van ijzer, eiwit, vitamine B en zink. Mager rundvlees, in kleine hoeveelheden, vormt met groenten en granen een gezonde maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g magere rundvleesreepjes
    • 4 theel. plantaardige olie
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • Marokkaanse couscous
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 50 g amandelschaafsel
    • 50 g gele rozijnen
    • 1 theel. gemalen kurkuma (koenjit)
    • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
    • 1 eetl. suiker
    • 1 blik (à 400 g) tomaten, zonder toegevoegd zout, kleingesneden
    • 60 g spinazie of snijbiet, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vermeng in een kommetje de vleesreepjes met 2 theelepels olie en de knoflook. Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de vleesreepjes met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten. Schep de gare reepjes uit de pan en verhit de pan opnieuw voor u de volgende gaat bakken.
    2. Bereid intussen de couscous zoals aangegeven. Laat hierbij de kikkererwten en rozijnen achterwege.
    3. Verhit de resterende 2 theelepels olie in de pan. Voeg de ui, amandelen en rozijnen toe. Bak ze 1 minuut. Voeg de vleesreepjes weer toe.
    4. Voeg de kurkuma, komijn, suiker, tomaten en spinazie toe. Laat alles al omscheppend 1 tot 2 minuten doorwarmen. Serveer hierbij de couscous.

    Wist u dat?

    Rundvlees is rijk aan kalium. 100 gram rundvlees levert meer kalium dan een kleine banaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren