Mediterrane kip

    Mediterrane kip

    4keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze schotel bevat foliumzuur, calcium en vezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 kip van circa 1½ kg, in 8 stukken verdeeld, ontveld
    • 4 eetl. bloem
    • 700 g venkel, bijgesneden, in plakjes
    • 4 tenen knoflook, in plakjes
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 2 eetl. versgeperst citroensap
    • ½ theel. zout
    • rozemarijn, tijm en peper, ¼ theel. van elk
    • circa 500 g cannellinobonen (of witte bonen) uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 225 g sperziebonen, in stukjes van 5 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Verhit in een grote braadpan de olie op matig tot hoog vuur. Bestuif de kip met bloem en braad ze in 8 min. rondom goudbruin. Schep ze op een bord.
    3. Draai het vuur lager en schep in dezelfde pan de venkel 7 min. om tot hij licht kleurt. Voeg de knoflook toe en bak hem 1 min. mee. Voeg de bouillon, citroensap, zout, kruiden en peper toe en breng alles aan de kook. Voeg de kip weer toe.
    4. Plaats de braadpan afgedekt in de oven en braad de kip circa 35 min., tot het gaar is. Schep de witte bonen en sperziebonen door de kipschotel en plaats de braadpan nog 5 min. in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren