Mediterrane rijst met doperwten en zongedroogde tomaten

    Mediterrane rijst met doperwten en zongedroogde tomaten

    6keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een combinatie van rijst en erwten levert bijzonder veel eiwit, wat het spierstelsel ten goede komt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 g langkorrelige witte rijst
    • ca. 4 dl kippenbouillon
    • 250 g verse doperwten of diepvriesdoperwten
    • 75 g zongedroogde tomaten, in dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking: gebruik hiervoor bouillon in plaats van water. Breng de benodigde hoeveelheid bouillon aan de kook in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de doperwten en tomaten toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg de rijst toe. Kook de rijst tot hij gaar is en de bouillon heeft opgenomen.
    2. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 min. rusten. Schep hem luchtig om met een vork.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    JoyceFeline
    0

    Een van mijn favorieten! - 04 sep 2015

    van
    0

    Het was gemakkelijk te maken, maar de smaak van de zongedroogde tomaten vond ik niet zo lekker bij dit gerecht. Deze smaak overheerste ook al had ik meer erwten toegevoegd - 04 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren