Mexicaanse eieren met groenten

    Mexicaanse eieren met groenten

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Paprika, chilipeper, tomaat en avocado leveren de vitaminen in dit klassieke eiergerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 rode of gele paprika, zonder de zaadjes
    • 2 tomaten, zonder de zaadjes, in stukjes van 1 cm
    • 250 g salsa uit pot
    • 60 g jalapeñopepers uit pot (uitgelekt gewicht)
    • ½ theel. gemalen komijn
    • 6 grote eieren
    • 30 g magere kaas, geraspt
    • 6 bloemtortilla's, verwarmd (zie hint)
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 1 avocado, gepeld, ontpit, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak hierin de in ruitjes gesneden paprika 3 min. Voeg de tomaten, salsa, jalapeño's en komijn toe. Bak dit nog 7 tot 10 min. tot een saus.
    2. Breek de eieren boven de saus maar laat de dooiers heel. Strooi de kaas erover. Verwarm alles 3 tot 5 min., tot het eiwit gestold is.
    3. Schep op elke tortilla een ei met wat saus. Strooi er koriander en avocadoblokjes over.

    Wist u dat…

    … maïstortilla's alleen van maïsmeel en water worden gemaakt, maar dat bloemtortilla's behalve tarwebloem en water ook vet en zout bevatten?

    HANDIGE HINT

    Tortilla's kunt u warm maken in een op 175°C voorverwarmde oven. Stapel maximaal 6 tortilla's op elkaar en omwikkel ze met aluminiumfolie. Verwarm ze 8 tot 10 minuten. Of verwarm ze 1-2 minuten in de magnetron op 700 Watt in de ingeprikte verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties