Mexicaanse salsa met spliterwten

    Mexicaanse salsa met spliterwten

    2keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een salade gemaakt van spliterwten, op Mexicaanse wijze klaargemaakt. Een heerlijk bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 g spliterwten
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 3 eetl. verse muntplukjes
    • zout
    • 3 theel. plantaardige olie
    • ¾ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
    • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
    • cayennepeper
    • 4 eetl. limoensap
    • ½ bosje koriander, fijngesneden
    • 1 grote tomaat, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de spliterwten met de knoflook, munt en een snufje zout in een middelgrote pan met water. Breng ze aan de kook en draai het vuur laag. Kook ze onder af en toe omscheppen 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en verwijder de munt.
    2. Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan op laag vuur. Voeg het korianderzaad, de komijn en een snufje cayennepeper toe. Schep dit 30 seconden om, of tot de aroma's vrijkomen.
    3. Schenk de gearomatiseerde olie in een middelgrote kom en klop het limoensap erdoor. Voeg de warme spliterwten, het fijngesneden korianderblad en de tomaat toe. Schep de salsa goed om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren