Mexicaanse tomaten- kaassandwiches

    Mexicaanse tomaten- kaassandwiches

    11keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Chilipepers bevatten bio-actieve stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen kanker en andere chronische ziekten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 bloemtortilla's
    • 1 grote tomaat, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 100 g pittige kaas
    • 60 g jalapeñopepers uit pot (uitgelekt gewicht), fijngesneden
    • 1 eetl. fijngesneden korianderblad
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 1 theel. plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 100°C.
    2. Spreid 3 tortilla's uit op uw werkvlak. Verdeel de tomaat, kaas, jalapeño's, koriander, het zout en de peper gelijkmatig over de tortilla's. Dek ze af met de resterende tortilla's en druk ze licht aan.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Leg een gevulde tortilla in de pan en bak hem aan elke kant circa 2 min., tot hij goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Laat hem op een bakplaat glijden en houd hem warm in de oven terwijl u de overige tortilla's bakt. Snijd de tortilla's in vieren.

    WIST U DAT…

    … panini gewoon de Italiaanse benaming is voor in de pan gebakken sandwiches? Ze lijken een beetje op onze tosti's, maar worden met mozzarella gemaakt en gebakken in olijfolie. U kunt ook kruiden en andere ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld paddestoelen of olijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren