Gulab Jamun

    Gulab Jamun

    9keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Indiaas dessert. Sponzige melkballen doordrenkt met rozenstroop. Heerlijk met verse room, Kulfi, roomijs etc. Verfraai het nog meer door er bladgoud over te kruimelen.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 130g melkpoeder
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 2 eetl ghee, gesmolten (geklaarde boter)
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 125ml warme melk
    • (1 eetl gehakte amandelen)
    • (1 eetl gehakte pistachio noten)
    • (1 eetl gele rozijnen)
    • een mespuntje kardemom
    • 1L plantaardige olie voor frituren
    • 250 gr suiker
    • 200ml water
    • 1 theel rozenwater
    • een mespuntje kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Roer in een grote kom de melkpoeder, bloem, bakpoeder en kardemom samen. Roer de amandelen, pistachenoten en rozijnen erdoor. Mix de gesmolten ghee erdoor, dan de melk en blijf mixen tot alles goed vermengd is. Dek af en laat 20 min staan.
    2. Roer de suiker, water, rozenwater en snufje kardemom samen in een pan. Breng 1 min aan de kook. Zet opzij.
    3. Vul een grote zware bakpan voor de helft met olie. Verhit minstens 5 min over matig vuur. Kneed het deeg en vorm er ongeveer 20 balletjes van. Zet het vuur op laag en frituur de ballen in één of twee porties. Na ongeveer 5 min drijven ze naar boven en verdubbelen ze in volume, maar de kleur verandert niet veel.
    4. Zet het vuur op matig nadat ze beginnen te drijven en draai ze vaak om, totdat ze een licht goude kleur hebben. Laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken.
    5. Plaats de ballen in de pan met stroop. Kook zachtjes over matig vuur voor 5 min. Knijp er af en toe in, zodat ze de siroop goed absorberen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren