Mosselen in chilipeperbouillon

    1 uur 20 minuten

    Mosselen zijn een goede bron van vitamine B12 en mineralen zoals zink en ijzer. Hier worden de mosselen gestoomd en geserveerd met een heerlijke saus met geroosterde tomaten, knoflook en chilipeper.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 4 middelgrote tomaten, doormidden gesneden
    • 2 tenen knoflook
    • 2 gedroogde chilipepers, zaad verwijderd
    • 4 dl visbouillon
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 kg mosselen, schoongemaakt
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een bakplaat in met de 2 theelepels olie. Schik hierop de halve tomaten en de knoflooktenen naast elkaar. Rooster ze 1 uur.
    2. Vermeng intussen de chilipepers, bouillon en 1¼ dl water in een middelgrote kom. Laat de chilipepers hierin 1 uur wellen, of tot ze zacht zijn.
    3. Doe de tomaten, knoflooktenen, chilipepers en hun weekvocht in de mengkom van een keukenmachine en pureer ze.
    4. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de mosselen toe en leg het deksel op de pan. Stoom ze 3 tot 4 minuten, of tot de schelpen zich geopend hebben. Neem ze uit de pan. Gooi exemplaren die gesloten bleven weg.
    5. Schep het gepureerde tomatenmengsel in de pan en verwarm het tot het kookpunt. Voeg de mosselen toe en laat alles nog 2 tot 3 minuten doorwarmen. Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties