Mousserende mangodrank

    Mousserende mangodrank

    6keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    Een verrukkelijke combinatie van gepureerd fruit met ginger ale, tonic, bitter lemon of koolzuurhoudend mineraalwater zorgt voor een verbazingwekkend verfrissend drankje. Gebruik fruit dat rijp en aromatisch is om een zo glad mogelijk drankje te krijgen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rijpe mango
    • 1 rijpe perzik
    • 2 grote rijpe abrikozen
    • 500 ml ginger ale
    • verse munt of blaadjes citroenmelisse om te garneren (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze in een keukenmachine. Plaats ze in een grote hoge kom als u een handmixer gebruikt.
    2. Bedek de perzik en de abrikozen met kokend water en laat dit ongeveer 30 seconden staan, giet het water dan af en laat de vruchten onder koud stromend water afkoelen. Verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken, verwijder de pitten en voeg het vruchtvlees aan de mango toe.
    3. Schenk zoveel ginger ale bij het fruit dat het net is bedekt, en mix alles tot een volledig gladde massa. Voeg de resterende ginger ale toe en vermeng alles goed met elkaar.
    4. Schenk dit meteen in hoge glazen, bij voorkeur over ijsgruis. Garneer de glazen eventueel met verse munt of blaadjes citroenmelisse. Serveer ze meteen met grote rietjes of roerstokjes.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓ A

    Variaties en tips

    • Gebruik caloriearme (light) ginger ale, zodat de hoeveelheid calorieën beperkt blijft. * • Er zijn heel veel fruit- en drankcombinaties mogelijk. Gebruik in totaal ongeveer 450 g van bijvoorbeeld: frambozen, perzik en meloen met bitter lemon; aardbeien, banaan en partjes sinaasappel met tonic. * • Is zacht fruit buiten het seizoen niet verkrijgbaar, gebruik dan ter vervanging vruchten op sap uit blik. Een heerlijke combinatie is verse meloen, banaan en abrikozen uit blik met koolzuurhoudend mineraalwater.

    Pluspunten

    • Dit fruit verschaft een overvloed aan vitaminen. Perziken zitten boordevol vitamine C (100 g zorgt voor 77% van de ADH); abrikozen zijn een goede bron van vitamine B (B1, B6 en niacine); en mango's een uitstekende bron van vitamine A - met 100 g mango hebt u al de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine bereikt, die belangrijk is voor het gezichtsvermogen en voor het voorkomen van hartkwalen en kanker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren