Heerlijke bananen muffins

    (9)
    35 minuten

    Bananen muffins zijn een gezonde snack na schooltijd voor kinderen. Ze zijn makkelijk te maken en zijn goed in te vriezen. Dus, maak deze in plaats van die bruine bananen weg te gooien!


    124 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 grote bananen, gepureerd
    • 150 gr suiker
    • 1 ei
    • 75 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Zet 12 papieren muffinvormpjes in een muffinbakplaat.
    2. Meng (door een zeef) de bloem, bakpoeder, baksoda en zout; zet apart.
    3. Meng de gepureerde bananen, suiker, ei en gesmolten boter in een grote kom. Meng het bloemmengsel erdoor en mix tot een glad beslag.
    4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
    5. Bak de muffins in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven of net zolang totdat de muffins terugveren als je er zachtjes op drukt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Beoordelingen in het Nederlands (10)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties