Okra met lamsgehakt en tomaten

    Okra met lamsgehakt en tomaten

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Okra bevat pectine en andere oplosbare voedingsvezels: deze stoffen zijn goed voor het lichaam.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 225 g lamsgehakt
    • 1 tomaat, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 4 eetl. tomatenpuree
    • ¾ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 450 g okra, bijgesneden
    • 2 eetl. vers citroensap
    • 1 eetl. fijngesneden korianderblad (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de uien 5 min. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 min. mee. Voeg het gehakt toe en roer 5 min. met een pollepel tot het gehakt rul is. Schenk het vet uit de pan.
    2. Roer de tomaat, tomatenpuree, 2½ dl water, het zout en de peper door het gehakt. Leg de okra erop. Sprenkel het citroensap erover. Laat alles afgedekt 15 min. pruttelen tot de okra gaar is. Laat het gerecht daarna onafgedekt nog 5 min. pruttelen. Strooi er indien gewenst de koriander over en serveer het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren