Omelet met spinazie en tomaten-champignonsaus

    Omelet met spinazie en tomaten-champignonsaus

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Spinazie bevat luteïne, een bio-actieve stof die helpt de ogen in topconditie te houden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theel. olijfolie
    • 100 g champignons, in plakjes
    • 2½ dl gekruide tomatensaus (pot)
    • 4 grote eiwitten
    • 1 groot ei
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 uitje, fijngesneden
    • 125 g gare spinazie, fijngesneden
    • ¼ theel. zout
    • 2 theel. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit ½ theel. olie in een pannetje met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de champignons hierin 4 min.; schep ze halverwege om. Voeg de tomatensaus toe en laat alles nog 5 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en houd de saus afgedekt warm.
    2. Klop in een kom de eiwitten en het ei los met de peper.
    3. Verhit 1 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak de ui hierin 4 min. Voeg de spinazie en het zout toe en laat alles doorwarmen. Schep de helft van het spinaziemengsel door het eimengsel. Houd de rest van het spinaziemengsel apart.
    4. Verhit de resterende theel. olie in de koekenpan op matig vuur. Schenk het spinazie-eimengsel erin en spreid het gelijkmatig uit. Bak de omelet circa 1 min., zonder te roeren, tot hij aan de rand begint te stollen. Til met een spatel de rand op en laat het eimengsel eronder vloeien. Bak de omelet nog 2 tot 3 min., tot het midden zacht maar gestold is.
    5. Schep de rest van het spinaziemengsel op de omelet en strooi de kaas erover. Klap de omelet dubbel en bak hem afgedekt nog 3 tot 4 min. op laag vuur tot hij precies gaar is. Laat hem op een bord glijden. Schep de tomaten-champignonsaus erover en serveer hem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren