Oosterse gevulde garnalen

    Oosterse gevulde garnalen

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 16 rauwe reuzengarnalen (circa 750 g), gepeld, darmen verwijderd
    • 4 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 3 theel. olijfolie
    • 1 kleine wortel, in julienne gesneden
    • 2 bosuitjes, in sliertjes van 5 cm lang en 5 mm dik
    • 3 theel. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 1½ eetl. zoutarme sojasaus
    • 1½ eetl. chilisaus
    • 1 eetl. limoensap
    • 1 niet te grote krop bindsla
    • 1 komkommer, geschild en over-langs gehalveerd
    • 2 eetl. fijngesneden verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kerf de garnalen langs de rug diep in met een mesje, maar laat de helften aan elkaar. Doe de garnalen met de koriander, knoflook en 1 theelepel olie in een kom en schep ze om.
    2. Verhit de resterende olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de wortel en bosuitjes 2 minuten. Voeg de gember toe en bak de groenten nog 2 minuten. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Verwarm een grill voor. Leg de opengeklapte garnalen met het snijvlak omhoog op een bakplaat en plet ze licht. Schep het groentemengsel erover. Plaats ze op 15 cm afstand van de warmtebron en gril ze 4 minuten, of tot ze precies gaar zijn.
    4. Vermeng intussen in een grote kom de sojasaus, chilisaus en het limoensap. Schep de losgemaakte en kleingescheurde slablaadjes, komkommer en munt door. Schep deze salade in een schaal. Schik de gare garnalen hierop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren