Oriëntaalse fruitsalade

    Oriëntaalse fruitsalade

    5keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een blik vruchten kan in een handomdraai worden omgetoverd tot een fruitsalade met een zeer bijzondere smaak. In deze salade worden lychees gecombineerd met gember en met de geraspte schil en het sap van verse limoen, wat de salade een oriëntaalse smaak geeft, waarna appel, sinaasappel en blauwe druiven de smaak afronden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik lychees op siroop, circa 425 g
    • 3 stukjes ingelegde gember, in dunne reepjes gesneden, plus 2 el vocht uit het potje
    • geraspte schil en sap van 1 limoen
    • 2 sinaasappels
    • 200 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
    • 1 handappel met rode schil, van het klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden
    • dunne sliertjes limoenschil om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Laat de lychees in een zeef boven een kom uitlekken. Gooi de helft van het vocht weg en voeg dan de lychees weer toe. Roer de gember met het bijbehorende vocht erdoor en de limoenrasp samen met het sap.
    2. Verwijder de schil en het achtergebleven witte vel van de sinaasappels met een scherp mes. Houd de sinaasappels boven de kom, zodat al het sap in de salade druppelt, en snijd de partjes voorzichtig los van de vliesjes. Voeg de partjes toe aan de lychees. Knijp het sap uit de vliesjes en voeg dit toe.
    3. Roer de druiven en de stukjes appel erdoor en schud de kom voorzichtig om alles te mengen. Schep de salade voor het serveren in schaaltjes, gegarneerd met sliertjes limoenschil.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓ foliumzuur

    Variaties en tips

    • Gebruik in plaats van lychees 1 blik groene vijgen op siroop, ongeveer 410 g, met de helft van het vocht, net als hierboven beschreven. Voeg 120 ml jasmijnthee toe, gezoet met 1 eetlepel suiker, de limoenrasp en het sap, en vervolgens de sinaasappelpartjes en het sap. Voeg de pitjes en het sap van twee grote passievruchten toe, 1 in plakjes gesneden banaan en 4 in stukjes gesneden pruimen. * • In plaats van slagroom of ijs kunt u ook een lepel sorbet op de salade scheppen, als heerlijke fruitige en vetvrije variatie. Vooral limoen- en mangosorbet passen uitstekend bij deze salade.

    Pluspunten

    • Blauwe druiven leveren een redelijke hoeveelheid bioflavonoïden en antioxidanten, wat het lichaam beschermt tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. * • Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C: 1 grote sinaasappel levert twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine. Sinaasappels leveren ook een redelijke hoeveelheid van de B-vitamine foliumzuur én pectine, een oplosbare voedingsvezel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren