Hasselback aardappels

  (524)
  1 uur 15 minuten

  Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Bekijk ook de video van dit recept!


  607 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 4 grote (250 gr) aardappelen
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels fijngeraspte Pecorino Romano
  • 1 eetlepel paneermeel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
  2. De aardappels schillen en in en kom koud water leggen. Leg een aardappel in een grote houten of metalen lepel. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt als het goed is je mes tegen). Leg de aardappel weer in koud water en herhaal met de andere aardappels.
  3. Als alle aardappels ingesneden zijn met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal of kleine braadslee leggen. De helft van de boter erover verspreiden en op smaak brengen met zout en peper.
  4. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en resterende boter erover verdelen. Strooi kaas en paneermeel over de aardappels en nog wat zout en peper. Terugleggen in de oven en nogmaals 20 minuten bakken tot de aardappels mooi bruin zijn.

  Video

  Hasselback aardappels
  Hasselback aardappels

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (524)

  Beoordelingen in het Nederlands (23)

  berts
  van
  28

  Heb het zaterdagavond gemaakt . Gewoon iets kruimelige aardappelen gebruikt. Niets met al die waterbaden gedaan, ingesneden en specerijen er overheen, olie gedruppeld over de aardappelen. Boven in de oven geplaatst (200 graden) en in 35 minuten gaar, mijn vrouw was proefkonijn en smulde, had rozemarijn, tijm en salie gebruikt. 26-12-2016: Nu eens flink grote aardappelen gebruikt. Dan heb je dus echt een uur nodig in de oven zoals hierboven vermeld. Blijft een gave blikvanger.  -  13 jan 2013

  Lisa
  van
  27

  Lekkere en bijzondere manier om aardappels op te dienen, heerlijk!  -  10 feb 2011

  van
  12

  Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb ook aardappelkruiden er overheen gedaan.  -  16 mei 2011