Hasselback aardappels

    Hasselback aardappels

    518keer bewaard
    1uur15min


    522 personen hebben dit gemaakt

    Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote (250 gr) aardappelen
    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels fijngeraspte Pecorino Romano
    • 1 eetlepel paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. De aardappels schillen en in en kom koud water leggen. Leg een aardappel in een grote houten of metalen lepel. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt als het goed is je mes tegen). Leg de aardappel weer in koud water en herhaal met de andere aardappels.
    3. Als alle aardappels ingesneden zijn met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal of kleine braadslee leggen. De helft van de boter erover verspreiden en op smaak brengen met zout en peper.
    4. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en resterende boter erover verdelen. Strooi kaas en paneermeel over de aardappels en nog wat zout en peper. Terugleggen in de oven en nogmaals 20 minuten bakken tot de aardappels mooi bruin zijn.

    Video

    Hasselback aardappels
    Hasselback aardappels

    Recent bekeken

    Beoordelingen (24)

    berts
    van
    28

    Heb het zaterdagavond gemaakt . Gewoon iets kruimelige aardappelen gebruikt. Niets met al die waterbaden gedaan, ingesneden en specerijen er overheen, olie gedruppeld over de aardappelen. Boven in de oven geplaatst (200 graden) en in 35 minuten gaar, mijn vrouw was proefkonijn en smulde, had rozemarijn, tijm en salie gebruikt. - 13 jan 2013

    Lisa
    van
    26

    Lekkere en bijzondere manier om aardappels op te dienen, heerlijk! - 10 feb 2011

    van
    12

    Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb ook aardappelkruiden er overheen gedaan. - 16 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren