Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Bekijk ook de video van dit recept!
Heb het zaterdagavond gemaakt . Gewoon iets kruimelige aardappelen gebruikt. Niets met al die waterbaden gedaan, ingesneden en specerijen er overheen, olie gedruppeld over de aardappelen. Boven in de oven geplaatst (200 graden) en in 35 minuten gaar, mijn vrouw was proefkonijn en smulde, had rozemarijn, tijm en salie gebruikt. 26-12-2016: Nu eens flink grote aardappelen gebruikt. Dan heb je dus echt een uur nodig in de oven zoals hierboven vermeld. Blijft een gave blikvanger. - 13 jan 2013
Lekkere en bijzondere manier om aardappels op te dienen, heerlijk! - 10 feb 2011
Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb ook aardappelkruiden er overheen gedaan. - 16 mei 2011