Ovenschotel met kalfsvlees, sinaasappel en basilicum

    Ovenschotel met kalfsvlees, sinaasappel en basilicum

    3keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kalfsvlees bevat weinig vet en vormt met ui, champignons, tomaten en sinaasappel een heerlijke, gezonde avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 500 g kalfsriblappen, in blokjes
    • 1 eetl. bloem
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 250 g kleine champignons, in vieren gesneden
    • 250 g tomaten uit blik, zonder toegevoegd zout, kleingesneden
    • 1 theel. sinaasappelraspsel
    • 1¼ dl versgeperst sinaasappelsap
    • zout
    • 130 g diepvriesdoperwten
    • 3 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • aardappelpuree (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een braadpan die ook in de oven kan en verhit hierin de olie op matig vuur. Wentel de blokjes vlees door de bloem en schud het teveel eraf. Braad ze in gedeelten aan in de hete olie. Schep de gare blokjes op een schaal en verhit de pan opnieuw voor u de volgende gaat aanbraden.
    2. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook 3 minuten, tot ze gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten sudderen, of tot hun vocht verdampt is.
    3. Voeg de tomaten en hun sap, het sinaasappelraspsel en -sap, en een snufje zout toe. Voeg de blokjes vlees toe. Plaats de pan afgedekt 45 minuten in de oven, of tot het vlees mals is.
    4. Schep 5 minuten voor het vlees naar wens is de doperwten en basilicum door de ovenschotel. Serveer indien gewenst met aardappelpuree.

    Wist u dat?

    Omdat kalfsvlees zo weinig vet bevat, dient u het met zorg te bereiden; anders kan het taai worden. Dat betekent overigens niet dat u veel vet nodig hebt om het vlees zacht en mals te houden; wel belangrijk is een niet te lange bereidingstijd, op niet te hoog vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren