Panini met gegrilde tomaten en basilicum

    Panini met gegrilde tomaten en basilicum

    18keer bewaard
    14min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Verse groene kruiden (zoals basilicum) bevatten kleine hoeveelheden vitamine C en bètacaroteen, die een antioxidante werking hebben. Bovendien gaat vitamine C de werking van cholesterol tegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dunne sneetjes mozzarella
    • 8 dunne schijfjes tomaat, zonder de zaadjes
    • 8 dunne rode uienringen
    • 8 blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
    • 8 dunne sneetjes (Italiaans) brood
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 4 theel. olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:14min 

    1. Dep de mozzarella en tomatenschijfjes droog met keukenpapier.
    2. Beleg 4 sneetjes brood elk met 1 plakje mozzarella, 2 tomatenschijfjes, 2 uienringen en 2 in stukjes gescheurde basilicumblaadjes. Strooi er zout en peper over. Afdekken met brood.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Schik de sandwiches in de pan en druk ze 2 min. aan met een spatel, zodat ze licht kleuren. Keer ze en druk ze nog circa 2 min. aan, tot de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    svermaut
    van
    0

    Heerlijk, en ook gewoon heerlijk eenvoudig - back to basic Italian fod, maar boordevol smaak. Een topper! - 14 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren