Pannacotta

    Pannacotta

    35keer bewaard
    3uur30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Het traditionele recept voor deze “gekookte room” is afkomstig uit Piemonte in Italië en wordt bereid met volle room. Deze vetarmere versie, die geserveerd wordt met rabarber en aardbeien, smaakt heerlijk smeuïg en romig, maar is heel wat gezonder. Indien mogelijk zou u dit nagerecht de dag tevoren al moeten bereiden. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml halfvolle melk
    • 1 el gelatinepoeder
    • 75 g fijne suiker
    • 100 ml slankroom
    • reepje sinaasappelschil
    • 1 vanillestokje, opengesneden
    • Rabarber-aardbeiensaus
    • 400 g rabarber, schoongemaakt en in stukken van 5 cm gesneden
    • sap van 1 sinaasappel
    • 30 g fijne suiker
    • 450 g rijpe aardbeien, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Giet 150 ml van de melk in een steelpan. Strooi de gelatinepoeder in de melk en laat de gelatine 5 minuten staan zonder de melk door te roeren, of tot de melk sponsachtig is geworden.
    2. Voeg de suiker toe en zet de pan vervolgens op een laag vuur. Verhit de melk langzaam, zonder dat deze kookt, tot de suiker en de gelatine helemaal zijn opgelost. Roer de melk regelmatig goed door.
    3. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de melk, room en sinaasappelschil toe. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan het melkmengsel. Voeg dan het stokje zelf ook toe. Laat 10 minuten trekken, terwijl u intussen de vruchtencompote bereidt.
    4. Doe de rabarber in een steelpan, samen met het sinaasappelsap en de suiker. Breng net aan de kook en laat 3-4 minuten zachtjes koken, of tot de rabarber zacht is, maar zijn vorm nog behoudt. Schep de rabarber in een schaal met behulp van een schuimspaan. Laat het sap dat in de pan achterblijft, inkoken tot het stroperig wordt. Giet het sap over de stukken rabarber en roer langzaam de in plakjes gesneden aardbeien erdoor. Laat afkoelen.
    5. Zeef het melkmengsel door een fijne zeef in een maatbeker en giet het dan in 4 vormpjes of kommen met een inhoud van 170 ml. Laat afkoelen, dek af en zet ten minste 3 uur koel weg, of tot de pannacotta stevig is.
    6. Ga voor het serveren met de punt van een mes langs de randen van de pannacotta. Leg op elke vorm een omgekeerd bord en draai beide dan om terwijl u ze stevig vasthoudt. Haal de vorm weg. Schep een beetje van de vruchtencompote naast de pannacotta en serveer de rest van de saus apart.

    Video

    Pannacotta
    Pannacotta

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    waarom flikkert dat ding op het einde uit elkaar. lekker 3 en half uur koken en dan flikkert dat ding uit elkaar en kan je weer opnieuw beginnen. leuk joh! altijd al willen doen . - 12 feb 2015

    1

    de Panna Cotta was heerlijk een echte aanrader - 21 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren