Paprika-hamquiche

    Paprika-hamquiche

    11keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Paprika's (vooral rode) zitten boordevol vitamine C. Dit is een gezonde quiche met ham, paprika en magere kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pakje deeg voor hartige taarten (diepvries)
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 60 g ham in dunne plakjes, fijngesneden
    • 240 g magere ricotta (of Hüttenkäse)
    • 2½ dl magere yoghurt
    • 3 grote eieren
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bekleed een bakvorm van 22 cm doorsnee met plakjes deeg, prik er gaatjes in en bak de deegbodem 8 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Schakel de temperatuur terug tot 180°C.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur en bak de ui hierin circa 5 min. Voeg de paprika toe en bak het nog 2 min. Voeg de ham toe. Schep dit mengsel voorzichtig in de taartbodem.
    3. Mix in een keukenmachine de ricotta, de yoghurt, de eieren, het zout en de peper. Schep dit in de taartbodem. Schep het paprikamengsel er licht doorheen.
    4. Bak de quiche 45 tot 55 min. in de oven. Laat hem enigszins afkoelen op een rooster. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Ik vond de smaak lekker, maar ik vond het niet zo'n succes met yoghurt en huttenkase, dus ik zou daarvoor iets anders gebruiken. Maar het geheel was wel heel erg lekker. - 28 jun 2011

    van
    0

    Hoeveelheden gewijzigd. meer eieren toegevoegd en ook wat geraspte kaas. - 28 jun 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren