Paprika's met couscousvulling

    Paprika's met couscousvulling

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Kikkererwten en couscous leveren veel eiwit.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote paprika's (rood, geel, oranje of groen)
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 1 kleine courgette (100-120 g), fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 eetl. vers citroensap
    • 200 g couscous, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
    • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 rijpe tomaat, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 50 g feta, verkruimeld
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd kapjes van de paprika's. Verwijder zaad en zaadlijsten. Kook de paprika's en de kapjes 5 min. in een grote pan met licht gezouten kokend water.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C.
    3. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de courgette en knoflook 2 min. Schep het citroensap door het mengsel, verwarm het nog 1 min. en neem de pan van het vuur. Roer er de couscous, kikkererwten, tomaat, feta, oregano, zout en peper door. Vul de paprika's hiermee. Zet ze rechtop in een ovenschaal. Leg de kapjes erop.
    4. Bak de paprika's circa 20 min. in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren