Pasta met amandelpesto

    Pasta met amandelpesto

    8keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor pasta met een pestosaus van basilicum en amandelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g fusilli, radiatore, ruote of andere pasta
    • 4 tenen knoflook, gepeld
    • 2 bosjes verse basilicum, fijngesneden
    • 1¾ dl kippenbouillon
    • 80 g blanke amandelen, geroosterd
    • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    2. Doe intussen de basilicum, knoflook, bouillon en amandelen in de mengkom van een keukenmachine. Pureer alles goed. Doe de pesto over in een grote schaal en roer er de Parmezaanse kaas door. Voeg de warme pasta toe en schep hem om met de saus.

    Wist u dat?

    Recentelijk is ontdekt dat pinda's net als wijn resveratrol bevatten, een antioxidante verbinding die in verband gebracht wordt met verminderde kans op hartkwalen. Het rode vliesje (dat meestal verwijderd wordt) bevat meer resveratrol dan de noot zelf.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren