Pasta met broccoli en zongedroogde tomaten

    Pasta met broccoli en zongedroogde tomaten

    4keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk pastagerecht met kort gekookte broccoli en zongedroogde tomaatjes op smaak gebracht met knoflook, chilipeper en geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 zongedroogde tomaten (niet op olie)
    • 650 g broccoletti (of dunne broccoli), in stukjes van 3 cm
    • 3 theel. olijfolie
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1-1½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 2 eetl. tomatenpuree zonder zout
    • zout
    • zwarte peper
    • 4 eetl. gele rozijnen (indien gewenst)
    • 250 g fusilli (pasta)
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook hierin de tomaatjes 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat enigszins afkoelen en snijd ze fijn.
    2. Blancheer in dezelfde pan de broccoli in 4 minuten beetgaar. Schep met een schuimspaan in een vergiet.
    3. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op laag vuur. Bak hierin de knoflook en chilipeper 3 minuten. Voeg de tomaten, broccoli, tomatenpuree, een snufje zout en peper, de rozijnen (als u die gebruikt) en wat van het kookvocht van de groenten toe. Schep alles 4 minuten om en laat de saus goed doorwarmen.
    4. Kook intussen in een grote pan de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep in een grote schaal. Schep de saus erdoor en serveer met de Parmezaanse kaas.

    Wist u dat?

    • Spinazie bevat zeer veel bètacaroteen, foliumzuur, vitamine C en luteïne, een bio-actieve stof die uw ogen gezond houdt. * • Andere gezonde bladgroenten zijn bieten- en raapblaadjes; deze bevatten veel meer vitamine C, bètacaroteen, calcium, ijzer en foliumzuur dan het ondergrondse deel van de plant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren