Pasta met een saus van rauwe groenten

    Pasta met een saus van rauwe groenten

    8keer bewaard
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk pastagerecht met een saus van ongekookte groenten als paprika, tomaat en courgette. Fijngesneden rauwe groenten bevatten veel vitamine B en C die tijdens langdurig koken deels verloren gaan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g korte pasta, bijv. fusilli
    • 1 courgette (150 g), in blokjes van 1 cm
    • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 2 grote tomaten, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 eetl. fijngesneden basilicum
    • ¾ theel. zout
    • ½ theel. zwarte peper
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Kook in een grote pan met licht gezouten kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Vermeng intussen in een grote schaal de fijngesneden groenten met de olie, het basilicum, zout, de peper en kaas.
    3. Giet de pasta af en voeg hem toe aan de schaal. Schep de pasta goed om en serveer hem.

    WIST U DAT…

    … een pastaschotel met verse groenten in Italië vaak de benaming primavera (‘lente’) krijgt?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren