Pasta met garnalen en kerstomaatjes

    Pasta met garnalen en kerstomaatjes

    10keer bewaard
    22min


    13 personen hebben dit gemaakt

    In de koudere maanden is de keuze aan verse groenten niet zo groot. Kerstomaatjes kunnen dan in een behoefte voorzien. Ze zijn niet alleen erg lekker maar leveren ook veel vitamine C en vitamine A in de vorm van bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g korte pasta, bijv. orecchiette of middelgrote schelpjes
    • 2 eetl. olijfolie
    • 450 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en darmen verwijderd
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 4 ansjovisfilets uit blik
    • ½ theel. chilivlokken, of naar smaak
    • 2 bakjes kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • 3 eetl. verse oregano (of 1 theel. gedroogde)
    • 75 g groene olijven, ontpit
    • 2 eetl. kappertjes, uitgelekt
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Breng licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
    2. Verhit 1 eetl. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de garnalen met een derde van de knoflook 2 tot 3 min., tot ze gaar zijn en opkrullen. Schep ze op een bord.
    3. Verhit de resterende eetl. olie in de koekenpan en bak de rest van de knoflook met de ansjovis en chilivlokken circa 30 sec., zonder ze te laten kleuren. Voeg de tomaatjes en oregano toe en bak ze 3 tot 4 min. Voeg de garnalen, olijven en kappertjes toe.
    4. Giet de pasta goed af en schep hem om met het garnalen-tomatenmengsel. Strooi de peper erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DesireeMegens
    1

    Het is in een woord : lekker. Ik heb het met tagliatella gemaakt! Mmmmm - 27 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren