Pasta met groenten en knoflook

    Pasta met groenten en knoflook

    4keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Knoflook is goed voor uw immunsysteem. Dit is een eenvoudige manier om knoflook toe te voegen aan een heerlijke ovenschotel met pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetl. plus 1 theel. olijfolie
    • 450 g korte pasta (bijv. penne of rigatoni)
    • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 300 g diepvriesboerenkool, ontdooid en goed uitgelekt
    • 7 dl tomatensaus
    • 225 g (magere) ricotta
    • 100 g (magere) mozzarella, geraspt
    • kalamata-olijven ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 2 liter inhoud in met 1 theel. olie.
    2. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen.
    3. Verhit intussen 1 eetl. olie in een middelgrote koekenpan op matig tot laag vuur. Bak hierin de knoflook 5 min. Voeg de kool toe en bak deze circa 5 min. Doe hem in een kom en schep de tomatensaus en ricotta erdoor.
    4. Giet de pasta af en schep hem door het koolmengsel. Doe dit over in de ovenschaal en bestrooi met mozzarella. Dek af met aluminiumfolie.
    5. Plaats de ovenschotel 25 min. in de oven, verwijder het folie en laat hem in circa 10 min. goudbruin kleuren. Garneer hem met de olijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren