Tilapia in sinaasappel-sesamsaus

    Tilapia in sinaasappel-sesamsaus

    10keer bewaard
    20min


    110 personen hebben dit gemaakt

    Dit visgerecht is een veelgevraagde maaltijd in het gezin. De smaak van sesam wordt versterkt door sinaasappel en gember. Lekker met rijst en broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 ml sinaasappelsap
    • 60 ml ketjap
    • 60 ml sesamolie
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 6 tilapia filets of een andere witte vis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Sinaasappelsap, ketjap, sesamolie, suiker, knoflook en gember in een ovenschaal van 22x33 cm mengen. De tilapia filets toevoegen en aan beide kanten een sauslaagje geven. De schaal afdekken met keukenfolie en minstens 30 minuten in de koelkast laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    3. Gedurende 9-11 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vis met een vork uiteen valt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Lekker, ik heb het wel zonder suiker gedaan maar dit was ook lekker vonden we. In de plaats Tilapia heb ik schel filet gebruikt. (de saus was om een of andere reden wel donkerder als op andere foto's) - 05 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren