Pasta met sint-jakobsschelpen à la provençale

    Pasta met sint-jakobsschelpen à la provençale

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 g ziti, macaroni of penne
    • 3 theel. olijfolie
    • 2 kleine preien, wortels en donker groen afgesneden, overlangs opengesneden en goed uitgespoeld, in plakjes van 1 cm
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • ½ theel. venkelzaad
    • ½ theel. gedroogde dragon
    • 4 eetl. kippenbouillon
    • 400 g tomaten uit blik (zonder zout), kleingesneden
    • ½ theel. sinaasappelraspsel
    • zout
    • 500 g sint-jakobsschelpen (zonder de schelpen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
    2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Bak hierin de prei en knoflook 4 minuten, of tot de prei halfgaar is. Voeg de resterende olie, de paprika, het venkelzaad en de dragon toe. Laat alles nog 5 minuten pruttelen, of tot de paprika wat zachter is.
    3. Schenk er de bouillon bij en draai het vuur wat hoger. Laat de saus in circa 2 minuten iets inkoken. Voeg de tomaten, sint-jakobsschelpen, het sinaasappelraspsel en een snufje zout toe. Draai het vuur lager en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen.
    4. Schep de sint-jakobsschelpen door de saus. Verwarm ze 3 tot 4 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Doe de saus in een grote schaal, voeg de pasta toe en schep alles om.

    Wist u dat?

    • De meeste schaaldieren hebben een vrij laag cholesterolgehalte: lager dan bij mager vlees en gevogelte. Na sint-jakobsschelpdieren hebben mosselen het laagste cholesterolgehalte. * • Zes oesters bevatten meer dan zes maal zoveel omega-3-vetzuren als 100 g tonijn uit blik (op pekel).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren