Pastasalade met rucola, tomaten en rookkaas

    Pastasalade met rucola, tomaten en rookkaas

    18keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Groene bladgroenten, zoals rucola, verminderen de kans op een beroerte. Deze heerlijke, gezonde pastasalade is klaar in een handomdraai.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g korte pasta, bijv. rotelle
    • 325 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • ½ kleine rode ui, in dunne ringen
    • 100 g rucola, kleingesneden
    • 80 g gerookte mozzarella of rookkaas, in blokjes van 1 cm
    • 3 zongedroogde tomaten, fijngesneden en 10 min. geweekt in kokendheet water
    • 8 zwarte olijven ontpit en fijngesneden
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem af onder de koude kraan.
    2. Schep in een kom de afgekoelde pasta om met de tomaatjes, ui, rucola, kaas, zongedroogde tomaten en olijven.
    3. Klop in een kommetje de olie, de azijn, het zout en de peper door elkaar. Schep de pastasalade om met deze dressing. Serveer hem direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren