Pastinaakkoekjes

    Pastinaakkoekjes

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Pastinaak en knolraap bevatten veel goede voedingsvezels en zelfs vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g pastinaak, geschrapt en geraspt
    • 1 grote wortel, geraspt
    • 6 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 eieren
    • 50 g bloem
    • 1 theel. bakpoeder
    • snufje zout
    • 3 theel. plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Stoom de pastinaak in circa 5 minuten beetgaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst. Laat hem enigszins afkoelen.
    2. Schep hem in een middelgrote kom en voeg de bosuitjes, eieren, bloem, het bakpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar.
    3. Verhit 1½ theelepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Meet met een maatbeker telkens ¾ dl pastinaakbeslag af en schenk zo 6 pastinaakkoekjes in de pan (u houdt de helft van het beslag over). Bak ze in 2 minuten per kant goudbruin. Schep ze op een bakplaat.
    4. Bak met de rest van de olie en het beslag nog 6 pastinaakkoekjes en schep ze op de bakplaat. Plaats de bakplaat 7 minuten in de oven, of tot de pastinaakkoekjes licht knapperig en door en door warm zijn.

    Wist u dat?

    • Malse jonge meiknolletjes zijn rauw erg lekker in een salade. * • Sommige telers slaan pastinaak enkele weken op een koele plaats op; gedurende die tijd wordt een deel van het zetmeel omgezet in suiker. De smaak wordt daardoor zoeter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren