Pavlova met aardbeien

    Pavlova met aardbeien

    1keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een schuimtaart gevuld met room en verse aardbeien. Een verrukkelijk dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eiwitten
    • zout
    • 335 g fijne witte suiker
    • 1 eetl. maïzena
    • 1 theel. vanille-extract
    • 1 theel. azijn
    • 3 dl slagroom, opgeklopt, of 4½ dl magere vanilleyoghurt
    • 250 g aardbeien, in plakjes
    • 1 eetl. fijne witte suiker (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
    2. Klop in een middelgrote kom de eiwitten tot stijve pieken. Klop er telkens een derde van de suiker door, tot u een stijf en glanzend meringuemengsel hebt. Strooi er de maïzena over. Schep het vanille-extract en de azijn er losjes door.
    3. Vorm van het meringuemengsel een cirkel van 20 cm doorsnee op het bakpapier. Laat deze onderin de oven in circa 1 uur en 15 minuten uitdrogen. Schakel de oven uit en laat hem verder uitdrogen in de oven.
    4. Verwijder vlak voor het serveren het bakpapier en leg de meringuebodem op een grote schaal. Schep de room erop en schep hierop de aardbeien. Strooi er indien gewenst op het laatst nog wat suiker over.

    Wist u dat?

    Aardbeien zijn na blauwe bessen de beste bronnen van antioxidanten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren